Down to content

auteurTensar International

datumNov 01 2018

Besteksteksten zijn vaak gebaseerd op productomschrijvingen terwijl op basis van gebruikslevensduur en relevante producteigenschappen beter zou zijn. Prestaties vragen en die ook uitschrijven geeft duidelijkheid in zowel verwachtingen en gelijkwaardigheid.

 

Met de besteksteksten van Tensar worden de prestaties van geogrids, zoals o.a. in de CROW-richtlijnen worden beschreven, duidelijk. Bij een verwachte gebruiksduur voor verhardingsconstructies is vooral de verkeersbelasting van belang. Het gaat daarbij om de functie welke een geogrid dient te vervullen maar ook kan vervullen.

Zo zie je vaak bij asfaltwapeningen vergelijkingen niet op functie(s) maar enkel op treksterkte, welke vaak niet eens kunnen worden gemobiliseerd als men kijkt naar de hechtlengte. Conform de CROW-Asfaltwapening blijkt dat voor veel scheur-typen geldt dat een spannigspreidende functie veel belangrijker is of in ieder geval net zo belangrijk als wapenen.

Voor funderingswapeningen heeft de CROW reeds in 2002 een duidelijk richtlijn opgesteld voor het bepalen van prestaties van funderingen met verschillende geogrids. Ook daar blijkt, en bleek in 2017 weer bij de nieuwe uitgave, dat prestaties kunnen worden berekend en daardoor vergeleken.  

Juist het verschil in de prestaties van verschillende producten kan op een uniforme wijze worden aangetoond en daarmee de gelijkwaardigheid van een constructie.   

 

Vraag de besteksteksten van Tensar aan of downloads ze van onze site.