Down to content

Funderingswapening & stabilisatie van de ondergrond

Hoe profiteert u hiervan?

Door granulaire funderingslagen te stabiliseren met TriAx geogrid, kunnen u en uw project optimaal profiteren van de Tensar-technologie:

  • Reduceren van de laagdikte: de dikte van funderingslagen kan tot 50% worden teruggebracht, wat bespaart op materialen en afgravingen, zonder dat de werking in de praktijk achteruit gaat.
  • Beperking van CO2 emissie tot 50%
  • Langere levensduur: een mechanisch gestabiliseerde laag met TriAx geogrid kan de levensduur van onverharde wegen verlengen met een factor 3 of hoger, en de onderhoudskosten op de lange termijn met 50% terugdringen
  • Hogere draagkracht: het belastingspreidend vermogen van een mechanisch gestabiliseerde laag met TriAx geogrid verhoogt de draagkracht van opstelplaatsen voor zwaar belastend rijdend materieel zoals hijskranen en heimachines.
  • Beheersing van zettingverschillen: bij zeer variërende grondcondities kan TriAx geogrid helpen de effecten van de zettingen uit de ondergrond uit te vlakken.
  • Bovenafdichting van een slappe ondergrond: Tensar TriAx geogrid bevordert het veilig installeren van grond-afdeklagen als afdichting van slibdepots en industriële vuilstortplaatsen.
  • Overspanning van holtes: met behulp van Tensar biaxiaal geogrid kan een stijf matras worden gevormd voor de overspanning van holtes in b.v. in mijnbouwgebieden of op plaatsen waar instortingsgevaar dreigt. Deze korte termijn toepassing markeert de aanwezigheid van holtes voordat deze permanent worden aangepakt.Slappe of variabele grond? Tensar geogrids vormen het antwoord.

In vrijwel alle bouwprojecten is het werken met slappe of variabele grond over het algemeen een forse uitdaging. Maar de Tensar-technologie en know-how op het gebied van funderingswapening betekenen niet alleen een verbeterde werking, maar ook bewezen kostenreductie en minder impact op het milieu. Onze innovatieve TriAx™ geogrids zijn ontworpen voor effectieve insluiting van het granulaire funderingsmateriaal en vormen zo een stijve, mechanisch gestabiliseerde laag waarmee zettingverschillen kunnen worden beheerst, de hoeveelheid funderingsmateriaal voor wegen kan worden verminderd,  slappe grond kan worden overspannen en de draagkracht kan worden verbeterd.

Wij kunnen helpen bij elk project

Al meer dan 30 jaar blijken de innovatieve oplossingen voor funderingswapening van Tensar ideaal voor veel verschillende projecten, waaronder verharde en onverharde wegen, parkeerplaatsen, vliegvelden, zwaar belaste wegverhardingen (bij voorbeeld in containerhavens) en (kraan)opstelplaatsen. Hierover is een hele serie case studies en brochures beschikbaar.

Daarnaast bieden wij technische ondersteuning met advies van experts, specificaties, tekeningen, verzekerde ontwerpen en gedetailleerde prijsopgaven. Bovendien organiseren we met enige regelmaat in een groot aantal landen workshops over funderingswapening. Wilt u meer weten of hebt u snel hulp nodig bij uw project? Download het aanvraagformulier voorontwerp funderingswapening.


Bekijk hier de Tensar project videoclips!

Need help?