Down to content

Tensar TX TriAx®

Granulair funderingsmateriaal wordt ingesloten in de driehoekige openingen en door het efficiënte, dikke ribprofiel van Triax wordt het vastgezet. Dit  in combinatie met de isotropische stijfheid, zorgt het voor een mechanisch gestabiliseerde laag met een buitengewone werking. Klik hier voor een animatie van de werking van TriAx.

Talloze testen en proeven zijn uitgevoerd om de werking van Tensar TX TriAx®  in mechanisch gestabiliseerde lagen te onderzoeken onder repeterende wielbelasting, met name bij het Transport Research Laboratory (TRL) en aan de Universiteit van Nottingham. Aangetoond is dat Tensar TX TriAx® zelfs beter presteert dan Tensar biaxiale geogrids. Ook de resultaten van belastingsproeven bij het Building Research Establishment (BRE) waren buitengewoon goed wat betreft de spreiding van een statische belasting. Dit is een veel voorkomende situatie in projecten zoals bijvoorbeeld bij opstelplaatsen voor hijskranen of heimachines.

Tensar TX TriAx


De Tensar TX TriAx® technologie van Tensar wordt aangevuld met de praktische technische ondersteuning van onze ervaren ingenieurs. Met behulp van onze unieke TensarPave software kunnen wij alles bieden, van een doelgericht toepassingsadvies tot een volledig Design and Supply-service die erop is gericht u te helpen de voordelen van Tensar TX TriAx® maximaal te benutten in uw project.

Vergeleken met een ongewapende laag funderingsmateriaal zijn de voordelen van een mechanische gestabiliseerde laag met TriAx® geogrids:

  • Gereduceerde laagdikte tot meer dan 50%
  • Minder uitgraving nodig
  • Beheersing van zettingsverschillen
  • Groter draagvermogen
  • Beperking CO2 emissie tijdens de bouw tot 50%
  • Volledige ontwerpservice van concept tot volledig uitgewerkt ontwerp

Need help?