Tensar® InterAx® (NX) Geogrids

10.000+Uur aan R&D 
12 Productteams
 • Tensar® InterAx® geogrids zijn de best presterende
  stabilisatie-geogrids die Tensar heeft ontwikkeld
 • De toonaangevende oplossing om de prestaties van wegen, spoorwegen en andere bereden oppervlakken te verbeteren
 • Tensar® InterAx® heeft een geoptimaliseerde geogrid-geometrie dat het stabiliserende effect op het menggranulaat verbetert om de beste Tensar mechanisch gestabiliseerde laag te vormen
 • Tensar® InterAx® past geavanceerde materiaalwetenschap
  toe om de interactie tussen het geogrid en het menggranulaat te verbeteren, waardoor de prestaties en toegevoegde Tensar waarde worden verhoogd
Overzicht

Tensar® InterAx® geogrid is de nieuwste en meest geavanceerde vorm van geosynthetische stabilisatie verkrijgbaar op de markt. De geoptimaliseerde geometrie zorgt voor een betere opsluiting van het granulaat en creëert
een efficiëntere gestabiliseerde laag, resulterend in een hogere waarde en meer kostenbesparing dan alle eerdere Tensar geogrids. Het geogrid faciliteert flexibiliteit doordat het gecombineerd kan worden met een breder scala aan kwaliteit en gradatie van steenmengsels. 

Onze geavanceerde Tensar®  InterAx® geogrids zijn het resultaat van meer dan 10.000 uur aan onderzoek & ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschap, resulterend in verbeterde verdichting en bewegingsbeperking om langdurige prestaties te garanderen. Dit wordt bereikt door een complexe structuur met zeshoekige, trapeziumvormige en driehoekige openingen over doorgaande en onderbroken ribben.

Productaanbod

Tensar® InterAx® geogrid is momenteel verkrijgbaar in twee versies: NX750 en NX850.

Wat is Tensar® InterAx®?

Tensar® InterAx® is het meest geavanceerde en best presterende geogrid dat Tensar heeft ontwikkeld, met toepassingen
in spoorballast, wegfunderingen, verhardingslagen en andere bereden oppervlakken. De geoptimaliseerde geometrie zorgt voor een betere opsluiting van het granulaat en creëert een efficiëntere gestabiliseerde laag. Tensar® InterAx® - een toonaangevende oplossing - biedt de beste prestaties en de hoogste waarde van alle andere Tensar geogrids.


Waarom zou u kiezen voor Tensar® InterAx® boven andere geogrids?

Tensar® InterAx® geogrid is ontwikkeld om de beste prestaties te leveren wanneer het wordt opgenomen als onderdeel in een mechanisch gestabiliseerde laag (MSL) van Tensar.
De prestaties van Tensar® InterAx® geogrids zijn bevestigd in een uitgebreid R&D traject: een zeer effectieve manier om de aanwezige voordelen aan te tonen. De aangetoonde voordelen zijn: 

 • Verhoogde verkeerscapaciteit van onverharde wegen
 • Diktereductie in verhardingen bij behoud van gebruiksduur
 • Verminderde bouwkosten 
 • Kleinere ecologische voetafdruk

Waar wordt Tensar® InterAx® gebruikt?

Tensar® InterAx® werd in oktober 2022 op de Nederlandse markt gebracht, maar is al op talloze projecten in Engeland en de VS geïnstalleerd, waar klanten tevreden zijn met het kostenbesparend vermogen van deze geogrids: het vermindert de bouwtijd, reduceert transportbewegingen, bespaart in dikte van verhardingslagen en faciliteert het toepassen van meer granulaattypes.


Toepasbaar in Tensar+ en geavanceerde ontwerpmethoden

Tensar® InterAx® geogrids zijn opgenomen in Tensar+ zodat ontwerpers kunnen profiteren van de verbeterde prestaties. Onze gebruiksvriendelijke, bekroonde Tensar+ ontwerpsoftware bespaart u tijd en moeite, terwijl uw ontwerpen betrouwbaar zijn en de verwachte resultaten opleveren.

Een inschatting maken van de waarde van het aanbrengen van een Tensar mechanisch gestabiliseerde laag (MSL) in een onverharde weg of opstelplaats was nog nooit
zo eenvoudig. Met de online software van Tensar+ kunnen prestatie gerelateerde beoordelingen gemaakt worden met kwantificeerbare besparingen in geld, tijd en CO2 uitstoot. Tensar+ biedt geavanceerde mogelijkheden om de specificatie/omschrijving van uw ontwerp te definiëren als te waarborgen.

A mock-up of Tensar+ software on a mobile and laptop screen

Geoptimaliseerde geometrie voor betere stabilisatie

Het ontwerp van Tensar® InterAx® heeft geraffineerde geometrieën, met zeshoekige, trapezium en driehoekige vormen gekoppeld met doorlopende en onderbroken ribben. Dit alles zorgt ervoor dat dit geavanceerde geogrid resulteert in een betere opsluiting van de granulaatkorrels en een verbeterde hechting tussen granulaat en geogrid. Het resultaat is verbeterde prestaties in termen
van verkeerscapaciteit en andere opgelegde belastingen.

De ideale oplossing voor een scala aan toepassingen

Van gestabiliseerde opstelplaatsen tot verhardingen en spoorwegen, Tensar® InterAx®  is ideaal voor gebruik bij een breed scala aan projecten. Het uitgekiende productontwerp vermindert de projectkosten en onderhoudsvereisten en verlengt tegelijkertijd de levensduur van verhardingen, spoorwegen en andere installaties.