Tensar® Basetex® Geotextiel

20 jaar toegepast
in projecten
1200 kN/m Maximaal beschikbare treksterkte  
120 jaar
ontwerplevensduur
  • Hogesterkte polyester geotextiel voor wapeningstoepassingen
  • Verkrijgbaar in treksterkten tot 1200 kN/m
  • Duurzaam – geschikt voor een ontwerplevensduur tot 120 jaar
  • Bewezen voor gebruik in geotechnisch oplossingen
  • Meerdere projecten over de hele wereld
Overzicht

In gevallen waar aardebanen moeten worden aangelegd op slecht draagkrachtige ondergrond of die ondergrond holtes bevatten en dus vatbaar is voor verzakking, kan een sterke geotextiel wapening nodig zijn. Tensar's Basetex-assortiment van zeer hogesterkte geotextielen is ontworpen om de sterkte te bieden die nodig is om de stabiliteit te waarborgen.

Productaanbod

Basetex wordt geproduceerd met behulp van een inslagproces en heeft een treksterkte tot 1200 kN/m (MD/langsrichting) en 50 kN/m of 100 kN/m (CMD/dwarsrichting). De dragende garens zijn van 100% hoogwaardig polyester en bieden uitstekende kruipprestaties en een hoge treksterkte.

Ontworpen voor hoge-sterkte wapening  

Basetex is gemaakt met behulp van een speciaal gebreid proces met inslag-insertie, zo zorgen de karakteristieke eigenschappen van Basetex ervoor dat de garens lineair blijven. Op deze manier bereiken ze hun volledige treksterkte zonder de aanvankelijke rek die geassocieerd wordt met geweven garens. Polyester heeft uitstekende kruipprestaties en een hoge E-modules, en de hoge dichtheid van het polyestergaren zorgt ervoor dat de producten zeer goed bestand zijn tegen milieuschade binnen het bereik van normale pH-waarden en temperaturen die in bodems voorkomen.

Stabiliteit van aardebanen en ophogingen 

Wanneer Basetex correct is geïnstalleerd, kan deze de stabiliteit van een ophoging verbeteren tegen diepgelegen glijvlakken. Op deze manier kan Basetex worden gebruikt om het aantal fasen in de  aanlag van een constructie te reduceren, zodat het project op tijd en binnen het budget blijft.

Paalmatrassystemen

Wanneer binnen een project geen significante zetting kan worden toegestaan, moet de ophoging mogelijk worden onderheid. In dat geval kan Basetex kan worden gebruikt om met aanvulmateriaal het granulaire matras op de palen te vormen. Dit paalmatrassysteem zorgt ervoor dat belastingen via het hogesterkte geotextiel worden overgedragen op de paalkoppen, wat minder duur en sneller is dan het bouwen van een gewapend betonplaat op de palen.

Holte overspanning

In gebieden waar gevaar van instorten van mogelijke holtes is, kan Basetex voorzien in een ondersteunende functie. Zo biedt het een vroege en veilige waarschuwing bij de ontwikkeling van holtes of functioneert zelfs als permanente oplossing.