Tensar® Uniaxiale (RE) Geogrids

1'swerelds eerste commercieel verkrijgbare Geogrid
40 jaar productie
en wereldwijde projectervaring 
120+  jaar ontwerplevensduur
  • Ontwikkeld voor grondwapening in toepassingen voor keerwanden en steile taluds
  • Meest geavanceerde geokunststof gemaakt voor grondwapening
  • Gemaakt van specifiek geselecteerde soorten hoge-dichtheid polyethyleen (HDPE)
  • Sterk georiënteerde polymeerstructuur om rek (kruip) onder langdurige trekbelastingen te weerstaan
  • Bestand tegen inbouwschade als ook chemische en biologische degradatie op lange termijn
Overzicht

Tensar uniaxiale geogrids kunnen hoge trekbelastingen opnemen die in één richting worden uitgeoefend (in de rollengte). Hun open rasterstructuur sluit het aanvulmateriaal in, om effectieve belastingoverdracht van de grond naar het geogrid te bieden.  

Tensar RE uniaxiale geogrids bereiken hun sterkte door een homogene polymeerbaan te ponsen en te strekken.  Hiermee wordt een uniform, consistent product geleverd dat niet hoeft te worden geweven, gecoat of gelast om de integriteit van het product te behouden. Dit unieke proces geeft superieure knooppuntsterkte, waardoor verbindingen zonder verlies van sterkte mogelijk zijn met andere rollen geogrid of bekledingscomponenten.

Productaanbod

Tensar Uniaxiale (RE) geogrids zijn verkrijgbaar in zes kwaliteiten: RE520, RE540, RE560, RE570 en RE580.

Veertig jaar succes en voortdurende verbetering 

Tensar is de uitvinder van geogrids, en Tensar uniaxiale geogrids was het eerste commercieel verkrijgbare geogrid-type. Ze worden al meer dan 40 jaar in projecten over de hele wereld gebruikt, en sindsdien zijn de producten door voortschrijdend inzicht verbeterd. De nieuwste (vierde) generatie zorgt voor een nog grotere sterkte per kg grondstof, wat leidt tot nog grotere reductie in de bouwkosten.

De kracht achter TensarTech-systemen 

Tensar heeft een breed scala aan systemen die worden gebruikt voor de constructie van landhoofden van bruggen, keerwandensteile taluds en onderwapening bij aardebanen. De meeste daarvan vertrouwen op uniaxiale geogrids van Tensar om de grond te wapenen en zo de gewapende grondconstructie te creëren.