Keermuren en steile taluds

A Tensar reinforced soil retaining wall on the road link between Rotherham and Sheffield

Keermuren & steile taluds

Op maat gemaakte oplossingen uit één hand

Wanneer het belangrijk is om het beschikbare land zo optimaal mogelijk te benutten, en het terrein glooiend is, hebben ontwerpingenieurs een aantal moeilijke keuzes te maken. Waar grondkerende constructies nodig zijn, zijn verschillende opties mogelijk, waaronder gewapend beton, gewichtsmuren, schanskorven, L-wanden, damwanden en gewapende grond. 

Steeds vaker kijken ontwerpers en aannemers eerst naar Tensar voor onze op maat gemaakte oplossingen uit één hand – TensarTech®-gewapende grondsystemen voor keermuren en steile taluds: een reeks gewapende grondconstructie-oplossingen met een ruime keuze aan bekledingen om te voldoen aan lokale ontwerphandleidingen, budget, milieurestricties en esthetische vereisten. Ontworpen als 'echte systemen' met behulp van zorgvuldig geïntegreerde componenten voor superieure structurele integriteit.

Elk systeem is gebaseerd op het wapenen van een grondmassief met Tensar® uniaxiale geogrids. Hiermee wordt een snelle en economische constructie mogelijk maken,  bouwtijden verkort ten opzichte van conventionele oplossingen, de noodzaak van specialistische aanleg vermeden en vaak het gebruik van gebiedseigen aanvulmateriaal mogelijk gemaakt.

Image of Keermuren en landhoofden van bruggen met gewapende grond

Keermuren en landhoofden van bruggen met gewapende grond

Wanden uit gewapende grond keren een grondmassief met een ​​verticaal of bijna verticale afwerking. Ze kunnen nodig zijn op een glooiend terrein om terrassen te creëren met een minimale ruimtebeslag, of om de horizontale gronddruk op aangrenzende constructies te verminderen. Ze moeten de bovenbelasting door verkeer kunnen dragen, of in het geval van integrale landhoofden, de volledige verticale en horizontale belasting van het brugdek. Tensar biedt een reeks TensarTech®-systemen aan met gewapende grond voor permanente en tijdelijke constructies. Ze zijn ontworpen op conform vingerende normen, met een keuze uit o.a. modulaire betonblokken, betonpanelen in volledige hoogte of (verzinkte) draadgaaspanelen.

 

Image of Steile taluds

Steile taluds

Steile taluds met een hellingshoek tot 70°, kunnen een alternatief zijn voor verticale wanden, tegen aanzienlijk lagere kosten. Ze hebben meestal een 'groen' uiterlijk van gras of geselecteerde beplanting om de lokale identiteit te versterken, ze zijn esthetisch aantrekkelijk met een verminderde impact op het milieu. Om de duurzaamheid van een project te vergroten, zijn gerecycled of op locatie gewonnen materialen vaak geschikt voor de aanvulling van de gewapende grondconstructie, die daarmee zowel kostenbesparingen als essentiële duurzaamheidsdoelstellingen op lange termijn bieden.

 

Image of Taludherstel

Taludherstel

Afgeschoven taluds komen vaak voor, en door toenemende regenval als gevolg van klimaatverandering treden dergelijke gebeurtenissen over de hele wereld vaker op. Afgraven en vervangen van de afgeschoven grond was tot nu toe de meest gebruikelijke aanpak voor het herstellen van deze taluds. Tensar biedt een kostenefficiënt alternatief, waarbij vaak de afgeschoven grond weer kan worden hergebruikt om het talud te repareren, en waarbij een geogrid-wapening wordt gebruikt om de benodigde stabiliteit te bieden.

Image of De voordelen

De voordelen

Vergeleken met alternatieve of traditionele oplossingen, bieden TensarTech®-gewapende grondsystemen – met een keuze uit hellingshoeken van 20˚ tot 90˚ - een snelle bouwtijd, waarbij meestal geen hijskranen of tijdelijke schoren nodig zijn, waardoor de bouwtijd tot de helft kan worden verkort, en daardoor tot 75 % kostenbesparingen opleveren. Bovendien kunnen de milieuvoordelen van het gebruik van gebiedseigen of gerecyceld aanvulmateriaal een aanzienlijk vermindering van de CO2-emissies geven.

De internationaal gecertificeerde systemen en producten bieden mogelijkheden voor een architectonische of natuurlijke afwerking, evenals ontwerp en opties voor eenvoudig te bouwen bochten en terrassen. Onze volledige ontwerpservice - inclusief werktekeningen, hoeveelheidstaten en werk-omschrijvingen, voor een ontwerplevensduur tot 120 jaar.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0