TensarTech® Schanskorven-systeem

70°-85° bereik voor de helling
3componenten systeem
50%besparing vergeleken met  een schanskorven gewichtsmuur
  • Geogrid gewapend grond-systeem met bekleding van steengevulde schanskorven
  • Het aantrekkelijke uiterlijk van steengevulde schanskorven tegen lagere kosten
  • Uitgekiend ontwerp door het ervaren team van Tensar
  • Grondig getest op stabiliteit, duurzaamheid en draagvermogen
Overzicht

Voor het aantrekkelijke uiterlijk van staaldraad en steen van een traditionele schanskorf, maar doorgaans tegen lagere kosten dan een massieve schanskorfconstructie, is TensarTech Schanskorven een perfecte oplossing voor veel grondkerende constructies. 

Door slechts een smalle schanskorf aan de voorkant, met goedkoper (gebiedseigen) vulmateriaal erachter, versterkt met Tensar uniaxiale geogrids,  te gebruiken om een stabiel grondblok te creëren, worden de kosten- en tijdbesparingen duidelijk.

Systeem componenten

De geprefabriceerde korven van gegalvaniseerd staal zijn speciaal ontworpen voor hellingshoeken tussen 70˚ en 85˚. De bekledingselementen zijn stevig verbonden met de Tensar geogrid grondwapening met behulp van Tensar's vaste bodkin-verbinding. Dus in plaats van alleen te vertrouwen op wrijving voor een verbinding, blijft de gewapende grond structuur permanent stabiel.

Een TensarTech Schanskorven-systeem omvat advies, constructietekeningen, installatiebegeleiding en training van het Tensar-team (inclusief moderne software), evenals drie specifieke producten. Dit zijn de Tensar uniaxiale geogrid-wapening (onafhankelijk BBA-gecertificeerd), de gegalvaniseerd draadgaaspanelen en verbindings-bodkins.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Oplossing uit één bron  

De componenten van het TensarTech Schanskorven-systeem zijn speciaal ontworpen om samen te werken voor optimale efficiëntie en prestaties. Met gegalvaniseerd gelaste schanskorven, hogesterkte polymeer bodkins en Tensar uniaxiale geogrids werken samen om een gewapende grondconstructie te vormen dat voldoet aan de standaarden of deze overtreft. De ervaren ingenieurs van Tensar, die onze geavanceerde TensarSoil-software gebruiken, kunnen alles bieden: van kosteloze toepassingsvoorstellen tot aan een volledige ontwerp en levering.


Geen gedoe - constructie zonder risico - eenvoudig en snel

Aannemers waarderen de eenvoudige bouwwijze van het TensarTech Schanskorven-systeem. De bekleding vereist geen zwaar hijsmaterieel. De geometrie van de korven maakt plaatsing en uitlijning van de bekleding eenvoudig. Het installeren van de geogrid-wapening - inclusief verbinding met de korven - vereist geen specialistische vaardigheden. De rest is enkel eenvoudig grondwerk. Doorgaans is er geen grondverbetering nodig, zijn de mobilisatiekosten minimaal en is een gefaseerde constructie gemakkelijk te realiseren. Tensar kan gedetailleerde constructietekeningen leveren als onderdeel van de ontwerp- en leveringsservice met (indien nodig) assistentie ter plaatse. Geen poespas, eenvoudig en snel.

Constructieve en inrichtingsopties 

Of u nu bruikbaar oppervlak vergroot of de waarde van uw onroerend goed verbetert, het TensarTech Schanskorven-systeem kan uw meest uitdagende vereisten oplossen. Van het bouwen van grote constructieve muren tot kleine, getrapte terrassen, TensarTech Schanskorven kan moeiteloos opgaan in de natuurlijke omgeving van elke locatie.