Kraanopstelplaatsen

An aerial shot of a construction site

Kraanopstelplaatsen

Een unieke ontwerpaanpak en specifieke software voor gestabiliseerde kraanopstelplaatsen

Veiligheid is van cruciaal belang bij het gebruik van mobiele- en rupskranen, heistellingen en andere zware installaties op bouwplaatsen, helemaal als er slappe en ongelijkmatige ondergrond van toepassing zijn. Een veilige opstelplaats is essentieel. Opslagplaatsen voor materialen op de bouwplaatsen moeten vlak, schoon en vrij van oneffenheden zijn.  

Tensar geogrids kunnen worden verwerkt in het granulaat om zo het geheel te stabiliseren en het draagvermogen te vergroten, waardoor vervormingen en zettingen worden beperkt. Door het granulaire materiaal te stabiliseren, kan de dikte van de optelplaats worden verminderd. Door het oorspronkelijk benodigde volume te reduceren worden kosten, tijd en emissies verminderd, wat bijdraagt aan gestelde duurzaamheidsdoelen.

Image of Sterkte opstelplaats verbeteren

Hoe verhogen Tensar geogrid de sterkte van de opstelplaats?

Het insluiting mechanisme en de opsluiting van deeltjes tussen het granulaire materiaal en het Tensar-geogrid, voorkomt zijwaartse beweging van het granulaat. Dit creëert een mechanisch gestabiliseerde laag die het draagvermogen aanzienlijk verhoogt en de differentiële zetting nivelleert.

Image of De voordelen

De voordelen

Het gebruik van Tensar-geogrids om een ​​mechanisch gestabiliseerde laag (MSL) te creëren heeft aanzienlijke voordelen ten opzichte van niet-gestabiliseerde opstelplaatsen: 

  • Verbeterd draagvermogen: de mechanisch gestabiliseerde laag heeft een verbeterd draagvermogen en creëert een veiligere en betrouwbaardere basis voor de werking van zware machines en installaties.
 
  • Reducering laagdikte: de funderingslaag kan makkelijk 50% worden verminderd zonder prestatieverlies. Dit betekent ook dat er minder ondergrond hoeft te worden afgegraven en afgevoerd.
 
  • Vulling van lagere kwaliteit en gerecycled granulaat: door de verbeterde prestaties van een Tensar MSL kan het gebruik van vulmaterialen van lagere kwaliteit mogelijk maken, zoals gerecycled of secundair granulair materiaal. 
 
  • Kostenbesparingen op lange termijn: minder graafwerkzaamheden en het gebruik van hergebruikt of secundair granulaat kunnen de bouwkosten en de CO2-emissies op de locatie verminderen.
Image of Het belang van onderzoek

Het belang van onderzoek

Het ontwerp van de opstelplaats moet worden uitgevoerd door een deskundig, geotechnische ingenieur. Het ontwerp is afhankelijk van de bodemgesteldheid en vereist voldoende grondonderzoekgegevens. De dikte van het platform is afhankelijk van de sterkte van de ondergrond, de vulmaterialen van de opstelplaats en natuurlijk de verwachte bovenbelastingen. Het is belangrijk om een ​​opstelplaats te hebben dat voldoende draagvermogen kan bieden om veilig te kunnen werken, terwijl het tegelijkertijd economisch voordelig en eenvoudig te bouwen is.

Image of T-Value ontwerpmethode

T-Value ontwerpmethode

De T-Value-ontwerpmethode van Tensar maakt een nauwkeurigere beoordeling mogelijk van het positieve effect van stabiliserende geogrids op het draagvermogen van een granulaire opstelplaats. De methode is toepasbaar op een reeks geschikte materialen voor opstelplaatsen, in verschillende bodemgesteldheden, en maakt het mogelijk om ontwerpen met of zonder geogrid te vergelijken - ook voor ondergronden met een zeer lage schuifsterktes. Het kan ook worden toegepawst op afwerking en ondiep gefundeerde poeren, bij zowel droge als verzadigde granulaire lagen.  

Voor het eerst kunnen de volledige voordelen van het stabiliseren van geogrids consequent worden verwerkt in ontwerpen voor opstelplaatsen. De T-Value-methode levert verifieërbare ontwerpen die de dikte van het platform kunnen verminderen en het draagvermogen kunnen verbeteren, de bouwkosten tot 30% kunnen verlagen en de ecologische voetafdruk van een opstelplaats tot 40% kunnen verminderen. 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Ontwerp overal met vertrouwen

  • Ontwerp & beoordeel verharde en onverharde wegen
  • Ontwerp & beoordeel opslag- en opstelplaatsen
  • Vergelijk eenvoudig alternatieve in materialen
  • Bepaal initiële en levenscycluskostenbesparingen, besparingen in tijd en duurzaamheidsparameters
  • Maak afwegingen op hoog niveau van verschillende ontwerpen voor de stakeholders van uw project
  • Deel inzichten en ontwerpen om samenwerking te bevorderen

Leer meer

Begin nu met ontwerpen

Stacked Image 0