TensarTech® TR2 wandsysteem

60°-90° bereik voor de taludhelling mogelijk
4 componentensysteem
18 meter hoge constructies
  • Gewapend grondconstructie bekleed met draadgaaspanelen
  • Uitermate geschikt voor permanente horizontale ontlastingsconstructies
  • Goedkope optie voor tijdelijke keerwanden en ondersteuning van landhoofden
  • Eenvoudig te demonteren nadat het beoogd gebruik vervuld is
  • Geogrid wapening gecertificeerd door British Board of Agrément (BBA) voor een ontwerplevensduur van 120 jaar
Overzicht

Het TensarTech TR2-systeem is ontwikkeld voor de constructie van tijdelijke grondkeringen - die snel en eenvoudig te bouwen zijn - met taludhelling tussen 60° en het verticaal en voor gebruik als permanente verborgen horizontale ontlastingsconstructie. Voor tijdelijke en verborgen toepassingen zijn esthetische aspecten van ondergeschikt belang vergeleken met het behalen van lagere bouwkosten in vergelijking met andere gewapende grondconstructies en grote kostenbesparingen in vergelijking met alternatieve keermuurmethoden.

Systeem componenten

Het TensarTech TR2-systeem bestaat uit stalen draadgaaspanelen - bekleed met duurzaam, zwaar geotextiel - stevig verbonden met Tensar uniaxiale geogrid wapening via Tensar's zeer effectieve bodkin-verbinding. Er is geen externe ondersteuning of bekisting vereist, omdat het stijve stalen draadgaasoppervlak inwendig wordt geschoord en op zijn plaats wordt gehouden door het geogrid en het vulmateriaal tijdens het opbouwen.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Oplossing met één bron

De componenten van het TensarTech TR2-systeem zijn speciaal ontworpen om samen te werken voor optimale efficiëntie en prestaties. Stalen draadgaaspanelen, geotextiel voering, HDPE bodkin-connectie en Tensar uniaxiale geogrids werken samen om een gewapende grondcsontructie te vormen dat voldoet aan de ontwerpbehoeften. De ervaren ingenieurs van Tensar - die onze geavanceerde TensarSoil-software gebruiken - kunnen alles bieden: van gratis toepassingsvoorstellen tot een volledige ontwerp- en leveringsservice.  

Tijdelijke muren en bruggen

Projecten vereisen vaak de bouw van tijdelijke grondkerende constructies, hetzij om gefaseerde aanleg van een aardebaan te ondersteunen om het verkeer door de werken te laten stromen, hetzij voor landhoofden voor transportbruggen of tijdelijke spoorwegovergangen. TensarTech TR2-keersystemen hebben zich bewezen voor alle soorten tijdelijke grondkeringen op grote projecten over de hele wereld. 

Geen gedoe - lage risico constructie - eenvoudig en snel 

Aannemers waarderen de eenvoudige realisatie van het TensarTech TR2-systemen. De constructie vereist geen zware hijsapparatuur en de constructie is eenvoudig: de plaatsing van de geogrid-wapening en verbinding met het stalen draadgaaspaneelis eenvoudig en snel met behulp van de polymeer bodkins. De rest is eenvoudig grondwerk. Doorgaans is er geen constructieve fundering nodig, zijn de mobilisatiekosten minimaal en is een gefaseerde constructie gemakkelijk te realiseren. Tensar kan gedetailleerde constructietekeningen leveren als onderdeel van de ontwerp- en leveringsservice, en indien nodig is assistentie op de bouwplaats beschikbaar. Geen poespas, eenvoudig en snel.

Verborgen horizontale ontlasting

Het TensarTech TR2-systeem wordt gebruikt voor horizontale ontlasting van historische gemetselde vleugelmuren bij het renoveren van bruggen en voor bescherming van gemetselde keermuren uit het eerdere decennia. Bij nieuwbouw zijn afgedekte TensarTech TR2-constructies aangelegd om de gronddruk op keldermuren, duikers en op palen gefundeerde landhoofden te verlichten. Dankzij lage bouwkosten en een ontwerplevensduur van 120 jaar is TR2 ideaal voor deze verborgen permanente toepassingen.