Tensar® Glasstex®Grid-R

2biaxiaal geogrid,
treksterkte in
2 richtingen
0,7 kg/m2 bitumenemulsie
(C69), op nieuw asfalt  
1 primaire functie; wapening
  • Eén van de asfaltwapeningsproducten van Tensar - die de juiste oplossing biedt voor een projectspecifiek verhardingsprobleem
  • Tensar heeft meer dan 30 jaar ervaring met asfaltwapeningen
  • Glasstex Grid-R asfaltwapening  heeft de functie wapening (R) dus versterkt
  • Remt scheurvorming in asfalt om de levensduur van de asfaltlaag te verlengen
Overzicht

Glasstex Grid-R  is een asfaltwapening, bestaande uit een bundels glasvezels verbonden verbonden met een licht geotextiel. De glasvezels met een hoge stijfheidsmodulus zorgen voor een goede opname van de trekspanningen bij een lage rek en vervult de verstekende CE-functie versterken (R) zoals gedefinieerd in de EN 15381. De polymeer gemodificeerde bitumen omhulling biedt bescherming en stabiliteit aan gewenste geometrie van de glasvezelbundels. Het lichtgewicht geotextiel is daarnaast aanwezig om als installatiehulp te dienen en zorgt  voor een goede hechting tussen de asfaltoverlaging en het onderliggende oppervlak.

Versterking

Meestal aangebracht onder de asfalt-tussenlaag (BIND), maar ook onder de afdeklaag (SURF) wordt het gecoate Glasstex Grid-R gehecht aan de ondergrond, waardoor een versterkende functie wordt geboden door trekspanningen op te nemen bij lage rekniveaus.

De verkregen versterkte laag verlengt de levensduur door het ontstaan en doorgroei van reflectiescheuren af te remmen en langsscheuren veroorzaakt door differentiële zettingsverschillen tussen bestaande rijbaan en wegverbreding te verminderen.

De voordelen van Tensar Glasstex Grid-R

Een belangrijk voordeel van de Glasstex Grid-R is de wijze waarop het  reflectiescheuren in asfaltoverlagingen beperkt en langsscheuren vermindert tussen bestaande rijbaan en een wegverbreding.

Hoe remt Tensar Glasstex Grid-R scheurdoorgroei af?How does Tensar GlasstexGrid-R control cracking?

Het product is samengesteld uit glasvezels met een hoge stijfheid. De grote openingen maken een optimale hechting mogelijk tussen de asfaltlagen boven en onder de asfaltwapening, waardoor het trekspanningen opneemt bij lage rek door hechting met de asfaltlagen. Het lichte geotextiel functioneert als installatiehulp. Het product heeft een versterkende functie (R), zoals gedefinieerd in de EN 15381.