TensarTech® FB taludsysteem

45° taludhellingen mogelijk 
0 Geen bekisting nodig
1 Systeemoplossing
  • Een volledig natuurlijk, begroeid steil taludsysteem
  • Creëert stabiele, steile taluds tot 45°
  • Snelle en economische constructie
  • Eenvoudige grondverzet die geen bijzondere vaardigheden of materieel vereist
  • Er kan een breed scala aan opvulmaterialen worden gebruikt; cohesieve gronden, hergebruikt materiaal en gebiedseigen aanvulmateriaal
Overzicht

Wanneer er onvoldoende ruimte is voor een natuurlijk stabiele helling, kan het ruimtebeslag van een talud worden verkleind door de helling steiler op te zetten of door over te stappen op een keermuur. Waar een aantrekkelijke, volledig natuurlijke uitstraling de voorkeur heeft - of in natuur gevoelige gebieden - is het TensarTech FB-systeem een veelzijdige oplossing voor taluds tot 45˚. Het systeem leent zich gemakkelijk voor het repareren van afgegleden taluds, waar - naast de vorming van nieuwe steile hellingen - de constructiekosten aanzienlijk lager zijn dan andere keerconstructies.

Systeem componenten

De stabiliteit van de steile helling wordt geborgen door het opnemen van horizontale lagen Tensar uniaxiale geogrid-wapening op specifieke verticale afstanden binnen het talud. In de meeste gevallen wordt er een erosiebeschermingsmat op het talud aangebracht om de groei van de vegetatie te stimuleren en te beschermen tegen hevige regenval. De bouw van TensarTech FB-systeem is in wezen grondverzet, waarvoor geen bijzondere vaardigheden of materieel nodig zijn. Het talud kan worden voorzien van een overhoogte, verdicht en vervolgens tot gewenst profiel worden afgewerkt.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Het TensarTech FB-systeem 

TensarTech FB is een compleet systeem, inclusief producten en diensten.

Indien nodig is advies (op locatie) beschikbaar als onderdeel van deze service, evenals constructietekeningen en een volledige ontwerpservice met behulp van moderne software. De specifieke producten omvatten Tensar uniaxiale geogrid-wapening  - die BBA-gecertificeerd is voor een ontwerplevensduur van 120 jaar - en projectspecifieke erosiebeschermingsmatten. 

Oplossing met één bron

Het TensarTech FB-systeem maakt het gemakkelijk om een complete oplossing te vinden van slechts één leverancier. De ervaren ingenieurs van Tensar, die onze geavanceerde TensarSoil-software gebruiken, kunnen alles bieden: van kosteloze toepassingsvoorstellen tot een volledige ontwerp en levering.

Bewezen oplossing voor steilere hellingen

De kosteneffectiviteit en veelzijdigheid van het TensarTech FB-systeem biedt klanten, bestekschrijvers en aannemers veel voordelen ten opzichte van andere constructiemethoden voor steile hellingen of keerwanden. 

Voor steilere hellingen - groter dan 45° - kan het TensarTech UT-systeem de optimale oplossing uit één hand bieden.