TensarTech® SG-systeem

75% kostenbesparing mogelijk
ten opzichte
van klassieke keermuurconstructies
3 componenten systeem
45°-70° steile hellingshoeken
  • Natuurlijk begroeid, steil hellend grondkerend systeem - ontworpen en geleverd door één betrouwbare producent
  • Creëert stabiele steile taluds en keerconstructies
  • Snelle en economische constructie
  • Er kan een breed scala aan aanvulmaterialen worden gebruikt; cohesief, hergebruikt of gebiedseigen gronden.
Overzicht

Wanneer de ruimte het toelaat, bieden begroeide steile taluds een meer aantrekkelijk en goedkopere optie dan een verticale grondkerende wand. Het TensarTech SG-systeem worden vaak gebruikt voor de aanleg van stabiele taluds met een hellingshoek tot 70° of keerconstructie tot 90°. Kostenbesparingen tot 75% kunnen worden bereikt in vergelijking met een conventionele betonnen keermuur.

Systeem componenten

De stabiliteit van de TensarTech SG-constructie wordt geleverd door het talud of wand te wapenen met Tensar uniaxiale geogrids, die horizontaal in de aanvulling zijn geplaatst. Het talud ofwel de voorzijde wordt ondersteund door robuuste stalen draadgaaspanelen die middels een zeer sterke steekstaaf- of bodkin-verbinding van Tensar, verbonden zijn aan de geogrid-wapening. De draadgaaspanelen worden aan de voorzijde tijdens de installatie voorzien van een geschikte erosiebescherming, om de gekozen vegetatie op het talud te helpen aarden.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Oplossing met één bron  

De componenten van het TensarTech SG-systeem zijn speciaal ontworpen voor een optimale efficiëntie en prestatie. Gelaste en hoogwaardig gegalvaniseerde draadgaaspanelen, bodkins voor een sterke verbinding, erosiebescherming en Tensar uniaxiale geogrids, werken samen om een gewapende grondconstructie te vormen dat voldoet aan de eisen of deze overtreft. De ervaren ingenieurs van Tensar, die onze geavanceerde TensarSoil-software gebruiken, kunnen alles bieden: van kosteloze toepassingsvoorstellen tot een volledige ontwerp en levering.


Bewezen oplossing voor steile taluds 

De snelle, economische constructie – die vaak geen specialistische bouwvaardigheden vereist – is kenmerkend voor de kosteneffectiviteit en veelzijdigheid van het TensarTech SG-systeem. Het biedt klanten, bestekschrijvers en aannemers veel voordelen ten opzichte van alternatieve keersystemen, zoals gewapend beton, schanskorven of damwanden. Deze voordelen omvatten de mogelijkheid om ter plaatse gewonnen gronden, gerecyclede of secundaire aanvulmaterialen te gebruiken. Het systeem biedt ook een hoge tolerantie voor differentiële zetting, een hoge weerstand tegen aardbevingsbelasting en een lage grondbelasting, waardoor grondverbeteringen kunnen worden vermeden. Tot slot is het systeem duurzaam, onderhoudsarm, vandalisme bestendig, brandveilig en biedt het een mooie, natuurlijke begroeiing.

Goed advies – natuurlijk

Het selecteren van geschikte plant- of grassoorten voor een specifiek project is essentieel. Het advies van een lokale hovenier kan ervoor zorgen dat er rassen worden gekozen die passen bij het klimaat, de locatie, de hellingshoek en het beeld van een bepaalde constructie. Daarnaast kunnen ze advies geven over groei en eventuele irrigatievereisten in meer droge gebieden. Het type en de laagdikte van de teelaarde of alternatief groeimedium kunnen worden gespecificeerd en in het ontwerp verwerkt. 

Constructieve en inrichtingsopties

Of u nu bruikbaar oppervlak vergroot of de waarde van onroerend goed verbetert, het TensarTech SG-systeem kan uw meest uitdagende vereisten oplossen. Van het bouwen van grote constructieve muren tot kleine, getrapte terrassen, TensarTech SG kan moeiteloos opgaan in de natuurlijke omgeving van elke locatie.