Steile versterkte hellingen

An example of the TensarTech GreenSlope System installed

Steile versterkte hellingen

De natuurlijke keuze voor het bouwen van steile hellingen 

Voor taluds waar een maximaal bebouwbaar oppervlak moet worden gehandhaafd of waar abrupte niveauverschillen optreden, zijn keerwanden of steile taluds essentieel. Als de ruimte geen verticale wanden vereist, bieden de aantrekkelijke 'groene' alternatieven van steile, versterkte hellingen aanzienlijk lagere kosten.  

Tensar is gespecialiseerd in systemen met gewapende grond of mechanisch gestabiliseerde aarde (MSE). Taluds met een hellingshoek tot 70° kunnen worden gestabiliseerd door het aanbrengen van Tensar versterkende geogrids die horizontaal in lagen vanaf het hellingsoppervlak worden gelegd. De sterkte, afstand en lengte van de geogrids zijn afhankelijk van de hellingshoek, de eigenschappen van het vulmateriaal en eventuele bovenbelastingen. Tensar's ontwerpsoftware TensarSoil maakt optimalisatie van het ontwerp mogelijk om aan de projectbehoeften te voldoen.

Image of Hellingen tot 45°

Hellingen tot 45°

Hellingen met een hellingshoek tot 45° kunnen worden gestabiliseerd door Tensar versterkende geogrids op te nemen, die horizontaal in lagen vanaf het hellingsoppervlak worden gelegd. De sterkte, afstand en lengte van de geogrids zijn afhankelijk van de hellingshoek, de eigenschappen van het vulmateriaal en eventuele bovenbelastingen. Er zijn meestal geen structurele bekledingscomponenten vereist, waardoor het uiterlijk kan worden ingepast in de omgeving. In sommige gevallen kan vóór het zaaien of planten een erosiebeschermende mat worden geïnstalleerd om betere ontwikkeling van de vegetatie tot stand te brengen.

Het TensarTech Natural Green hellingsysteem is snel en eenvoudig te installeren en vereist geen specialistische vaardigheden. Door teelaarde direct achter de gevelstructuur in het ontwerp op te nemen, is een 'groen' gezicht mogelijk met geselecteerde planten die zijn aangepast aan de lokale omstandigheden om een ​​volledig begroeid gezicht te creëren.

Image of Hellingen tot 70°

Hellingen tot 70°

Steilere taluds, met een hellingshoek tot 70°, vereisen zowel ondersteuning aan voorzijde (facing) als interne stabilisatie. Het TensarTech SG-systeem maakt gebruik van geogrids voor het gewapend grondmassief die stevig zijn verbonden met systeemspecifieke gegalvaniseerde stalen draadgaaspanelen. Als volledig geïntegreerd systeem is het TensarTech SG-systeem eenvoudig te installeren, en het modulaire karakter van TensarTech SG-systemen maakt een snelle constructie mogelijk met behulp van niet-specialistische vaardigheden, in de meeste gevallen zonder de noodzaak van zware hijsapparatuur of externe ondersteuning.

Door de brede basis van het gewapend grondmassief is een drukverdelende laag en extra funderingen vaak niet nodig, waardoor de kosten aanzienlijk worden verlaagd met maar liefst 70% in vergelijking met betonnen keermuren. De kosten kunnen verder worden verlaagd door het gebruik van lokaal beschikbare aanvulmaterialen, inclusief gerecyclede en op locatie gewonnen materialen.

Image of De voordelen

Voordelen van TensarTech-systemen

TensarTech-systemen bieden langdurige, bewezen ontwerpstabiliteit, met een ontwerplevensduur van maximaal 120 jaar. Hun eenvoudige constructie vermindert de kosten en bouwtijden, kan op locatie gewonnen materialen gebruikt worden als aanvulling en biedt minder vereisten aan de fundering - in sommige gevallen is er helemaal geen fundering nodig.

Ze bieden esthetisch aantrekkelijke, 'groene' bekledingsopties, met behulp van geselecteerde beplanting die past bij de lokale omstandigheden en inclusief het eenvoudig creëren van complexe of gebogen geometrie.

Bovendien vereisen de meeste systemen geen hijskranen of tijdelijke ondersteuning c.q. kisten, en bieden ze een hoge weerstand tegen dynamische en seismische belasting.

De eenvoudig te installeren gewapende grond-systemen van TensarTech maken gebruik van een combinatie van wapenende geogrids die stevig zijn verbonden met (facings-)componenten. Het gebruik van de zeer duurzame geogridwapening van Tensar verlaagt de kosten door het gebruik van opvulmaterialen, waaronder gerecyclede en op locatie gewonnen materialen.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0