TensarTech® Full Height Panels (FHP) wandsysteem

50% besparing vergeleken met een alternatieve betonnen keermuur
120 jaar ontwerp levensduur gecertificeerd door BBA
0corrosieproblemen
  • Ontwerpen van wandsysteem met volle hoogte betonpaneel bekleding
  • Grondig getest op stabiliteit, duurzaamheid en draagvermogen
  • Hoge sterkte, niet-corrodeerbare verbinding tussen betonpanelen en geogrid wapening
  • Optimaal ontwerp door het ervaren team van Tensar
Overzicht

Wanneer bouwsnelheid en prestaties op lange termijn cruciaal belang zijn, biedt het TensarTech FHP®-systeem een aantrekkelijke en betrouwbare oplossing als kering of het dragen van landhoofden, waardoor tijd en geld wordt bespaard tijdens de installatie. Het systeem bestaat uit een prefab betonnen paneelbekleding, stevig verbonden met Tensar uniaxiale geogrids, die de grond erachter wapenen om een stabiele structuur te creëren met een levensduur tot 120 jaar. De betonnen panelen bieden ontwerpers de keuze uit texturen en patronen om te voldoen aan esthetische, constructieve en budgettaire behoeften. De betonpanelen worden horizontaal gestort met korte stukken Tensar RE-geogrid ingebed in de achterkant om een vormvaste verbinding te vormen met de Tensar uniaxiale (RE) geogrids in de gewapende grond. De 100% polymeren Bodkin-verbinding garandeert geen verlies aan ontwerpsterkte gedurende de levensduur van het project.

Systeem componenten

Het TensarTech FHP®-systeem omvat advies, training en diensten van de ontwerp- en ondersteuningsteams van Tensar, evenals twee specifieke producten. Dit zijn Tensar uniaxiale (RE) geogrids (polyethyleen met hoge dichtheid en extreem hoge duurzaamheid en geen corrosiepotentieel) en Tensar-polymeer bodkinconnector - voor een zeer sterke verbinding tussen panelen en geogrid wapening. De betonpanelen worden projectspecifiek en door derden gefabriceerd met vooraf ingebrachte koppelstukken Tensar uniaxiale (RE) geogrids.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Geen metaal - geen corrosie

Met 100% polymeren grondwapening, elimineren FHP-wanden corrosieproblemen met betrekking tot het (grond) wapenend element element of de verbinding van dat element met het paneel. Deze systemen bieden de kostenvoordelen van een keermuur met mechanisch gestabiliseerde aarde (MSE) zonder de negatieve langetermijngevolgen van blootstelling aan chloriden, sulfaten of zwerfstroom potentiaal. Dit maakt FHP-wanden de logische keuze voor agressieve aanvulgronden, transformatorplatformgebieden en geëlektrificeerde spoorprojecten.

Oplossing met één bron

In tegenstelling tot andere paneelwanden zijn de componenten van de FHP-systemen specifiek ontworpen om samen te werken voor optimale efficiëntie en prestaties. Al jaar en dag waarderen opdrachtgevers, aannemers en adviseurs de vele voordelen van FHP gewapende grondconstructies. Het brede scala aan vormvrijheid en afwerkingen - gecombineerd met de hoge realisatiesnelheid en eenvoud van installatie - maken dit systeem aantrekkelijker in vergelijking met andere soorten wandsystemen.

Geen gedoe - lage risico constructie - eenvoudig en snel 

Aannemers waarderen de eenvoudige realisatie van het TensarTech FHP-systemen. Er is geen bekisting, maar enkel schoren benodigd om de panelen te stutten. De verbinding van frontpanelen met de geogrid-wapening is eenvoudig en snel met behulp van een HDPE-bodkin om de ingestorte geogrid stukken te koppelen. De rest is eenvoudig grondwerk. Doorgaans is er geen grondverbetering nodig, zijn de mobilisatiekosten minimaal en is een gefaseerde constructie gemakkelijk te realiseren. Tensar kan gedetailleerde constructietekeningen leveren als onderdeel van de ontwerp- en leveringsservice. Indien nodig is assistentie van Tensar beschikbaar op de bouwplaats.

De ruggengraat van het FHP-systeem: Tensar RE-Geogrid

Tensar RE-geogrids worden vervaardigd van geselecteerde HDPE-polymeersoorten die sterk georiënteerd zijn en bestand zijn tegen vervorming wanneer ze gedurende lange tijd worden blootgesteld aan hoge trekbelastingen. Deze geogrids nemen de grote trekbelastingen, die in één richting worden uitgeoefend, op in het gewapend grondmassief. Hun open structuur sluit aan op natuurlijke vulmaterialen, waardoor ze ideaal zijn voor gewapende grond-toepassingen.

Het voordeel van ontworpen oplossingen

Tensar is de marktleider in oplossingen voor bodemversterking. We ontwikkelen al vier decennia lang producten en technologieën in de voorhoede van de geotechnische industrie. Onze producten worden ondersteund door de meest grondige kwaliteitsborgingspraktijken in de branche. We bieden volledige ontwerp en realisatie ondersteuning, inclusief detailontwerp, tekenwerk, revisie en uitvoeringsondersteuning voor elk van onze keersystemen.

 

Onafhankelijke beoordeling en goedkeuring

Het Britse Highway Authorities Product Approval Scheme (HAPAS) werd in 1995 opgericht om een erkend goedkeuringsschema op te zetten voor innovatieve producten en systemen die worden gebruikt bij wegenbouwwerkzaamheden. Een succesvolle HAPAS-beoordeling resulteert in de afgifte van een certificaat of rapport dat wegenbouwingenieurs voorziet van productprestaties, ontwerp- en installatiegegevens die van onschatbare waarde zijn voor de productkeuze en projectplanningsprocessen. De uniaxiale geogrids van Tensar die worden gebruikt in het TensarTech FHP-systeem zijn gecertificeerd door de British Board of Agrément (BBA) en hebben een HAPAS-goedkeuring gekregen voor ontwerp en specificatie in snelwegconstructies en landhoofden met een ontwerplevensduur van 120 jaar. De BBA-certificaten zijn het bewijs dat de gecertificeerde Tensar-geogrids onafhankelijk zijn beoordeeld als geschikt voor het beoogde gebruik.