TensarTech® TW1 wandsysteem

3 componenten systeem
1 aanspreekpunt voor ontwerp en levering
25+ jaar succesvolle projecten
  • Gewapende grondconstructie bekleed met modulaire blokken – ontworpen en geleverd door één betrouwbare leverancier
  • BBA-gecertificeerd en grondig getest op stabiliteit, duurzaamheid en draagvermogen
  • Esthetisch veelzijdig en in staat om rondingen en andere ontwerpvereisten te borgen
  • Gladde of gekliefde blokken beschikbaar in verschillende kleuren
  • Zeer sterke verbinding om de bekleding permanent te ondersteunen - zelfs onder zware dynamische belasting
Overzicht

Het TensarTech TW1 (Tensar Wall) wandsysteem levert - vergelijking met andere constructiemethoden voor keerwanden - architectonische veelzijdigheid, een lange levensduur en aanzienlijke financiele besparingen op.   

Het systeem bestaat uit een prefab betonnen modulaire blokbekleding, stevig verbonden met Tensar uniaxiale geogrids die de grond erachter wapenen om een stabiele constructie te creëren met een levensduur tot 120 jaar. 

De TW1-betonnen blokbekleding - die een wandhelling van 86° vormen - worden eenvoudig mortelvrij gestapeld. Er is geen bekisting aan de bekleding zijde vereist. Voor de bouw zijn geen kranen nodig: het gewicht van het standaard 150 mm hoge blok is geschikt voor handmatige plaatsing. Dankzij de geometrie van de blokken kunnen hoeken, rondingen, trappen, terrassen en andere structuren gemakkelijk worden verwerkt, inclusief een verscheidenheid aan beschikbare kleuren.

Systeem componenten

Het TensarTech TW1-systeem omvat advies, training en diensten van de ontwerp- en ondersteuningsteams van Tensar, evenals drie specifieke producten. Dit zijn Tensar uniaxiale (RE) geogrids (polyethyleen met hoge dichtheid en extreem hoge duurzaamheid en geen corrosiepotentieel), TW1 modulaire blokken (hoge sterkte, duurzame, in de fabriek geproduceerde prefab betonblokken) en Tensar TW1-connector - voor een zeer sterke verbinding tussen blokken en geogrid-wapening.

TensarSOIL-WHT-(2).png

Ontwerp met vertrouwen, overal.

Met het TensarSoil ontwerpprogramma kunnen ontwerpen worden gemaak voor gewapende grondconstructies, zoals steiel taluds en landhoofden.

TensarSoil aanvragen

Stacked Image 0

Oplossing met één bron

De componenten van het TensarTech TW1-systeem zijn speciaal ontworpen om samen te werken voor optimale efficiëntie en prestaties. Betonblokken met hoge sterkte en lage absorptie, connectoren met hoge schuifweerstand en Tensar uniaxiale geogrids werken samen om een gewapende grondconstructie te vormen dat aan de industriestandaard voldoet of zelfs overtreft. De ervaren ingenieurs van Tensar - die onze geavanceerde TensarSoil-software gebruiken - kunnen alles bieden: van gratis toepassingsvoorstellen tot een volledige ontwerp- en leveringsservice.


Geen gedoe - lage risico constructie - eenvoudig en snel

Met TensarTech TW1-systemen vereist de modulaire blokbekleding geen zware hijsapparatuur: de in elkaar grijpende blokgeometrie zorgt ervoor dat plaatsing en uitlijning van de geogridwapening en verbinding met de bekleding geen specialistische vaardigheden vereist. De rest is eenvoudig grondwerk. Doorgaans is er geen constructieve  fundering nodig, zijn de mobilisatiekosten minimaal en is een gefaseerde constructie gemakkelijk te realiseren. Tensar kan gedetailleerde constructietekeningen leveren als onderdeel van de ontwerp- en leveringsservice, en indien nodig is assistentie op de bouwplaats beschikbaar. Geen poespas, eenvoudig en snel.

De kracht achter het TensarTech TW1-systeem: Tensar Uniaxial Geogrids 

Tensar uniaxiale geogrids worden vervaardigd uit geselecteerde soorten HDPE-mengsels die sterk georiënteerd zijn en bestand zijn tegen rek wanneer ze gedurende lange tijd worden blootgesteld aan zelfs hoge trekbelastingen. Hun open structuur sluit aan op natuurlijke vulmaterialen, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen in versterkte grond. De hoge pH van sommige gerecyclede vulmaterialen heeft geen invloed op de duurzaamheid en functionaliteit van HDPE geogrid-versterking gedurende een levensduur van maximaal 120 jaar.


Onafhankelijke beoordeling en goedkeuring

Het Britse Highway Authorities Product Approval Scheme (HAPAS) werd in 1995 opgericht om een erkend goedkeuringsschema op te zetten voor innovatieve producten en systemen die worden gebruikt bij wegenbouwwerkzaamheden. Een succesvolle HAPAS-beoordeling resulteert in de afgifte van een certificaat of rapport dat wegenbouwingenieurs voorziet van productprestaties, ontwerp- en installatiegegevens die van onschatbare waarde zijn voor de productkeuze en projectplanningsprocessen. De uniaxiale geogrids van Tensar die worden gebruikt in het TensarTech TW1-systeem zijn gecertificeerd door de British Board of Agrément (BBA) en hebben een HAPAS-goedkeuring gekregen voor ontwerp en specificatie in snelwegconstructies en landhoofden met een ontwerplevensduur van 120 jaar. De BBA-certificaten zijn het bewijs dat de gecertificeerde Tensar-geogrids onafhankelijk zijn beoordeeld als geschikt voor het beoogde gebruik.