Funderingsstabilisatie

A Hamm roller compacting soil over a Tensar geogrid

Funderingsstabilisatie

Los uw zachte slappe grond op

Alle bovengrondse infrastructuur begint op verhardingsniveau en daaronder ligt de fundering op de bestaande ondergrond, waarvan de eigenschappen bepalen welke funderingsdikte en opbouw nodig is. Een verhardingsconstructie op slappe of wisselende ondergrond brengt meestal aanzienlijke constructieve uitdagingen met zich mee. Maar de technologie en knowhow van Tensar op het gebied van  mechanische funderingsstabilisatie verbeteren niet alleen de prestaties van de constructie, maar heeft bewezen de kosten en de milieu-impact te verlagen.

De Tensar-oplossing is een mechanisch stabiliserende laag (MSL) aan te leggen op de ondergrond om de stijfheid en het draagvermogen te verbeteren, om zodoende verharding te ondersteunen. Vergeleken met traditionele ontwerpen voor grondverbetering of funderingen, kan de Tensar-oplossing met het mechanisch stabiliseren van funderingen,  het te gebruiken volume tot 50% verminderen.Image of De voordelen

De voordelen

Laagdikte reductie: funderingslagen kunnen tot 50% worden verminderd zonder prestatieverlies, wat funderingsmateriaal en extra uitgraving bespaart. 

Verlaging van de CO2-footprint: tot 50%.

Levensduur verlengen: een mechanisch gestabiliseerde laag met Tensar-geogrid, kan de levensduur van onverharde wegen met een factor drie of meer verlengen, waardoor de onderhoudskosten op de lange termijn tot 50% worden verlaagd.

Verbeteren van het draagvermogen: doordat de belasting veel beter wordt gespreid met een mechanisch gestabiliseerde laag met Tensar-geogrid, kan het draagvermogen van werkterreinen en opstelplaasten voor zware installaties zoals kranen en heistellingen aanzienlijk worden verhoogd. 

Beheersen van differentiële zettingen: bij zeer variabele ondergrondomstandigheden kan funderingsstabilisatie met behulp van Tensar-geogrids helpen om de variabele ondersteuning van een funderingslaag te egaliseren.

Afdekken van slappe ondergrond: Tensar geogrids bevorderen de veilige aanleg en verdichting van afdeklagen op de slappe ondergrond bij bijvoorbeeld veen, slibdepots en stortplaatsen.

Overspannen van holtes: in gebieden waar gevaar van instorten bestaat kunnen Tensar geogrids voorzien in een ondersteunende functie om (tijdelijk) de veiligheid te handhaven.

Image of Hoe Tensar kan helpen

Hoe Tensar kan helpen

Al meer dan 35 jaar zijn de innovatieve oplossingen van Tensar ideaal gebleken bij verschillende projecten met ondergrond- of funderingsverbetering, zoals verharde en onverharde wegen, parkeer- en logistieke terreinen, vliegvelden, zware belaste terreinen (zoals containerterminals en opslag), werkterreinen en kraanopstelplaatsen. Er is een volledige reeks case studies en brochures zijn beschikbaar.  

We bieden een volledige technische ondersteuning, inclusief deskundig advies, specificaties, tekeningen, gecertificeerde en verzekerde ontwerpen, en we organiseren het hele jaar door regelmatig gratis workshops of seminars voor civiele en/of geo-techniek. Voor meer informatie en om contact met ons op te nemen, klikt u hier.

 

Image of Tensar Design & Software

Tensar Design & Software

Tensar heeft unieke ontwerpmethoden en software ontwikkeld om het voordeel van mechanisch gestabiliseerde Tensar-lagen te berekenen. Gebaseerd op grootschalige onafhankelijke full-scale tests, ondersteund door jarenlange praktische en theoretische ervaring, worden Tensar's gecertificeerde ontwerpmethoden en oplossingen voor het stabiliseren van granulaire lagen algemeen aanvaard en wereldwijd gebruikt. Tensar maakt daarbij natuurlijk ook gebruik van de vingerende richtlijnen van o.a. de CROW en STOWA.

 

Tensar-Plus-Final-Logo-White.png

Ontwerp overal met vertrouwen

  • Ontwerp & beoordeel verharde en onverharde wegen
  • Ontwerp & beoordeel opslag- en opstelplaatsen
  • Vergelijk eenvoudig alternatieve in materialen
  • Bepaal initiële en levenscycluskostenbesparingen, besparingen in tijd en duurzaamheidsparameters
  • Maak afwegingen op hoog niveau van verschillende ontwerpen voor de stakeholders van uw project
  • Deel inzichten en ontwerpen om samenwerking te bevorderen

Leer meer

Begin nu met ontwerpen

Stacked Image 0