Down to content

GlasstexPatch

Voor reparatie van afzonderlijke scheuren voordat er een nieuwe overlaging wordt aangebracht, voor reparatie van kleine stukken asfalt of behandeling van beschadigingen rond putten is GlasstexPatch opgenomen in het Tensar assortiment asfaltwapeningsproducten. GlasstexPatch is speciaal ontworpen voor beheersing van lokale reflectiescheuren en kan snel en eenvoudig worden aangebracht met een minimum aan hulpmiddelen en mankracht.


Tensar GlasstexPatch is een composiet bestaande uit gecoate glasvezeldraden geïntegreerd in een met polymeer gemodificeerd bitumen membraan. De bitumen onderlaag wordt beschermd door een eenvoudig te verwijderen beschermfolie dat vastplakken in de rol verhindert, terwijl de bovenkant van het product wordt beschermd door kwartszand. Het doorlopende bitumen membraan absorbeert spanning van de gescheurde funderingslaag terwijl de hoge trekmodulus van het grid met de gecoate glasvezeldraad de wapening levert.

Voordat er een nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht kan GlasstexPatch handmatig worden geïnstalleerd door het eenvoudigweg uit te rollen in de lengterichting van de scheur terwijl het beschermfolie wordt verwijderd en er stevig wordt geveegd om de hechting aan de funderingslaag te bevorderen. Op slecht hechtende of zeer open funderingslagen wordt geadviseerd een bitumenemulsie te gebruiken. Vervolgens wordt de GlasstexPatch afgedekt met een asfalt-overlaging met een minimaal verdichte dikte van 40mm in 1 laag.

GlasstexPatch is speciaal ontworpen voor beheersing van lokale reflectiescheuren en kan snel en eenvoudig worden aangebracht met een minimum aan hulpmiddelen en mankracht.

GlasstexPatch

  • Glasvezelwapening met een hoge trekmodulus om scheurvorming tegen te gaan
  • Spanning wordt geabsorbeerd door een continue met polymeer gemodificeerd membraan
  • Ideaal voor lokale reparaties
  • Snel en eenvoudig aan te brengen
  • Alles wat u nodig heeft van één leverancier

Need help?