Down to content

Tensar RE uniaxiale geogrids

Tensar beschikt over een breed scala aan systemen voor de bouw van keermuren, landhoofden, steile taluds en geotechnische funderingen. De meeste daarvan zijn gebaseerd op hetzelfde stukje Tensar Technology dat vooral is bedoeld om grond te wapenen en daarmee mechanisch gestabiliseerde grondlagen te creëren met Tensar uniaxiale geogrids.

 

Tensar uniaxiale geogrids zijn vervaardigd uit een gestrekte HDPE baan (hoogwaardig polyethyleen met hoge dichtheid). De lange duur treksterkte  van Tensar uniaxiale geogrids zijn gedurende ruim 30 jaar uitgebreid bestudeerd en er zijn onafhankelijke certificaten afgegeven die bevestigen dat deze grids geschikt zijn voor het wapenen van grondconstructies met een ontwerplevensduur van 120 jaar. Tensar uniaxiale geogrids zijn uiterst duurzaam en robuust. De treksterkte op lange duur en de partiële materiaalfactoren die worden gebruikt om de ontwerpsterkte te bepalen, zijn uitgebreid getest en gedocumenteerd. De grids zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en worden gekenmerkt door lange, smalle openingen en integrale knooppunten die zijn ontworpen om aanvulmateriaal in te sluiten. Hiermee vormen deze geogrids de belangrijkste component van een TensarTech Systeem. Op onze bouwanimaties is duidelijk te zien welke cruciale rol de geogrids spelen.

De levering van een TensarTech Systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van Tensar uniaxiale geogrids, gaat uiteraard samen met volledige ondersteuning door ons team van ervaren ingenieurs. Hiermee bieden wij u van een doelgericht toepassingsadvies tot een volledige ‘Design and Supply’ service die erop is gericht de beste oplossing te vinden voor uw project.

 

Tensar beschikt over een breed scala aan systemen voor de bouw van keermuren, landhoofden, steile taluds en geotechnische funderingen. De meeste daarvan zijn gebaseerd op hetzelfde stukje Tensar Technology dat vooral is bedoeld om grond te wapenen en daarmee mechanisch gestabiliseerde grondlagen te creëren met Tensar uniaxiale geogrids.

Tensar uniaxiale geogrids zijn vervaardigd uit een gestrekte HDPE baan (hoogwaardig polyethyleen met hoge dichtheid). De lange duur treksterkte  van Tensar uniaxiale geogrids zijn gedurende ruim 30 jaar uitgebreid bestudeerd en er zijn onafhankelijke certificaten afgegeven die bevestigen dat deze grids geschikt zijn voor het wapenen van grondconstructies met een ontwerplevensduur van 120 jaar. Tensar uniaxiale geogrids zijn uiterst duurzaam en robuust. De treksterkte op lange duur en de partiële materiaalfactoren die worden gebruikt om de ontwerpsterkte te bepalen, zijn uitgebreid getest en gedocumenteerd. De grids zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes en worden gekenmerkt door lange, smalle openingen en integrale knooppunten die zijn ontworpen om aanvulmateriaal in te sluiten.

De integrale knooppunten en de stijve dwarsribben van de Tensar uniaxiale geogrids maken het mogelijk om met speciaal gemaakte connectors een sterke verbinding te maken met modulaire blokken in de TensarTech Systemen.

Tensar RE uniaxiale geogrids

De lange duur treksterkte  van Tensar uniaxiale geogrids zijn gedurende ruim 30 jaar uitgebreid bestudeerd en er zijn onafhankelijke certificaten afgegeven die bevestigen dat deze grids geschikt zijn voor het wapenen van grondconstructies met een ontwerplevensduur van 120 jaar.

Uniaxiale geogrid hebben lange smalle openingen met een hoge treksterkte in de lengterichting van de rol en vormen het meest structurele onderdeel van de TensarTech gewapende grondconstructies.

  • Onafhankelijk gecertificeerde lange duur sterkte en partiële materiaalfactoren (BBA en andere)
  • Zeer goed bestand tegen chemische aantasting
  • Gecertificeerde ontwerplevensduur tot 120 jaar
  • HDPE-verbindingsstaven (bodkins) bieden een efficiënte verbinding bij rollen onderling of aan de facing
  • Eenvoudig en snel uit te rollen en te installeren
  • Ontworpen voor het insluiten van grond en aanvulmateriaal
  • Beschikbaar in verschillende ontwerpsterktes
  • Gefabriceerd onder zeer strikte en gecertificeerde kwaliteitsborgingsystemen
  • Volledige ontwerpservice beschikbaar

Need help?